|
Tłumaczenia chiński
Moja koleżanka chce zostać tłumaczem języka niemieckiego ale nie taki zwykłym tylko będzie robić tłumaczenia symultaniczne to znaczy że będzie tłumaczyć różnego raodzju
konferencje będzie przekładać wypowiedzi na bieżąco, równolegle z mówcą.Wydaje mi się że to nie jest takie proste ale ona uważa że właśnie taką formę tłumaczenia chce
robić. http://www.makoto.pl Tłumaczenia chiński i tłumaczenia japoński to dopiero trudna sprawa ale ponoć wszystkie języki można tak tłumaczyć ,szczególnie na różnego rodzju posiedzeniach czy zebraniach
swiatowych organizacji gdzie jest cała masa ludzi z różnych krajów.Tak więc tłumaczenia symultaniczne są bardzo dobrą formy obsługi tego typu zebrań i ponoć jest bardzo duże
zapotrzebowanie na takich tłumaczy.Monika będzie w ten sposób tłumaczyła język niemiecki.Mam nadzieję że wszystko pójdzie po jej myśli i że ukończy wszystkie kursy i szkolenia które są
potrzebne aby zostać takim tłumaczem .Język niemiecki nie jest trudnym językiem i nie powinna mieć żadnych problemów z tymi wszystkimi kursami może jeszcze pojedzie do Niemiec i
podszkoli się trochę i to tez byłoby dobre rozwiązanie.
|